Ana sayfa Arabalar 3D Arabalar mı Geliyor?

3D Arabalar mı Geliyor?

3317
0

Gün geçmiyor ki yeni bir teknolojik haberle uyanmayalım. Bundan birkaç sene öncesine kadar söz edilmeyen 3D yazılar, şimdi hayatımızın önemli merkezine girmeye başladı. Henüz 3D yazıları kullanarak üretilen ürünler raflarda söz konusu olmasa da, 3D yazıcılarla nelerin yapılabileceğine dair çalışmalar arttı. Bu demek oluyor ki önümüzdeki yıllarda koca fabrikalar değil, verimli 3D yazılarla birçok şey üretebilecek.

Jet motoru yapıldıysa her şey yapılır

Aslında 3D ile yapılan birçok şey var. Ama seri üretimde değil. Ev bile yapıldı. Bugün insanların kredi borcu altına girerek aldıkları evler 3D ile çok daha az maliyetle yapılabiliyor. Belki de bu ucuzluk rantı kaybedecek kişiler için cazip olmadığından 3D yaygınlaşmıyor. Jet motoru da yapıldı. 3D yazılar kullanılarak gelişmiş bir jet motoru yapıldı ve her türlü testi geçmeyi de başardı.

strati-white

Şimdi de araba yapıldı

3D yazıcılar kullanılarak araba da yapıldı. 700 beygire sahip olan araç normal bir araca göre daha hafif olduğundan yakıt tasarrufu da sağlıyor. Blade adındaki araç ABD’de üretildi. Karbon fiber bir şasisi bulunuyor. Oldukça sağlam ve maliyet bakımından ucuz.

Henüz bu aradalar seri üretimde değil. Bu nedenle birkaç tane özel üretim yapılacak. Ancak blade firması küçük binek otomobilleri yaparak satmayı hedefliyor. Bunun için çalışmalara başladıklarını bildirmişler. Yakın bir zamanda 3D ve elektrikli araçların yollarda olduğunu göreceğiz.

3D araçlar daha ucuza kiralanabilir

3D araçlar çıktığı zamanda elbette ki araç kiralama hizmeti devam edecek. Bu araçların bakım masrafları çok az olduğu için araç kiralama ücretlerine de olumlu bir katkı sunacağını söyleyebiliriz. Ama bu bir kanaat. Gerçekleşir mi bilemeyiz.

 

BİR CEVAP BIRAK

Yorumlarınızı bu bölüme yazabilirsiniz.
Adınız Soyadınız