Ana sayfa Araç Kiralamak Arabalı Hayat

Arabalı Hayat

4334
0

Bir araba kiraladınız. Şahane. Peki ya toplu taşıma ile şehir içi, otobüs/tren/uçak ile yaptığınız şehir dışı yolculuklarından ne farkı var kiraladığınız araba ile yolculuğun? Sizi bekleyen yeni maceraları, dikkat etmeniz gereken hayatınızdaki yenilikleri ve yapmanız gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Şehir içi yolculukları ile başlayalım

1) Artık bir araba sahibisiniz. Evden çıkarken yağmur yağar mı acaba diye düşünüp fakat fazlalık yapar elimde diye şemsiyeyi evde bırakıp yağdığında ıslanmanıza gerek yok. Birçok eşyanızı arabada bulundurabilirsiniz. Hayatınızda mobil bir dolap var artık. Acaba diye düşünüp tereddütte kaldığınız tüm eşyaları her zaman arabanızda taşıyabilirsiniz.

2) Bir navigasyon cihazı alın. Ya da akıllı telefonların harita uygulamalarını kullanın. Sorarak yön bulmak günlük hayatın akışında çok vakit kaybettirir. Gideceğiniz yeri işaretleyin ve talimatları takip edin.

3) Gideceğiniz yerleri haritadan detaylı inceleyin. Bu zamana kadar toplu taşıma ile ulaştığınız hedeflerin araba yolları bambaşka olabilir.

4) Otobüs yolu bildiğiniz ve size en kısa yol olarak görünecektir. Zorda kaldığınızda bu yollardan yönünüzü bulun. Bildiğiniz yol en kısa yoldur.

5) Trafik durumunu kontrol etmeyi hayatınız bir parçası hale getirin. Yerin altından giden bir metro, denizden giden bir vapur için trafik diye bir durum söz konusu değilken siz de artık trafiğin bir parçasısınız. Harita uygulamalarıyla trafik durumunu sokak sokak kontrol edin, size en uygun yoldan gidin.

6) Mesai başlangıcı ve bitişi saatlerin en yoğun trafik olduğu zamanlar olduğunu unutmayın, seyahatlerinizi planlarken bu saatleri göz önünde bulundurun.

7) Artık müsait bir yerde inemiyorsunuz. Gideceğiniz yerlerin otopark durumlarını önceden araştırın.

8) Aktarma derdiniz ortadan kalktı. Seyahatlerinizi planlarken kaç aktarma ile gideceğinizi değil, ne kadar kilometre uzağa gideceğinizi hesap edin.

9) Şehirden uzaklaşmak kavramı artık sizin için de geçerli, geniş planlar yapabilirsiniz.

10) Toplu taşımaya bağlı kalmadığınızdan gece aklınıza estiğinde anda dışarı çıkabilirsiniz. Gecenin bir vakti canınız uzak bir yerdeki yemeği yemek istediyse artık bu mümkün. Afiyet olsun

11) Taksi durağı ile bağlarınızı koparın demiyoruz ama minimuma indirebilirsiniz. Arada bir hal hatır sormaya uğrayabilirsiniz. Bir çaylarını içersiniz.

12) Beni şuraya bıraksana ! lafına duymaya kendinizi alıştırın. İyi biri olun ve dostlarınıza yardım edin 🙂

BİR CEVAP BIRAK

Yorumlarınızı bu bölüme yazabilirsiniz.
Adınız Soyadınız