Ana sayfa Araç Kiralamak Araç Kiralama İpuçları

Araç Kiralama İpuçları

26744
0

Merhaba,

Yaz geldi, şehirden uzaklara kaçmanın, bütün yıl yorgunluğunu tatil ile atmanın tam zamanı. Hep bahsediyoruz, arabayla gitmiyorsanız eğer tatilde en büyük problem ulaşım. Uçak biletleri sizi kısa sürede sıcak diyarlara, otobüs biletleri güzel bir akşam uykusuyla birlikte gün doğarken tatil beldenize ulaştırabilir… Peki ya sonrası? Biliyoruz her valiz gerekli lütfen yanlış anlamayın hanımlar, neden alındı o valizler diye kimse sormayacak J Soru şu: O valizler otele nasıl gidecek? Gezilmek görülmek istenen yer çok ama otelden 35 km uzaklıktaki o güzelim koya nasıl ulaşılacak?

Çözüm basit: Araba kiralamak!

Bir çoğunuzun “ya o işler pek güvenilir değil, başımıza bir iş gelmesin” dediğinizi duyar gibiyiz.

Otorento gururla sunar; tatilde araba kiralarken hayat kurtaracak ipuçları!

Araba Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler ile başlıyoruz

  1. Öncelikle araba kiralama işi gerçek bir sektördür. Merdiven altı firmalara itibar etmeyiniz. Güvenilir araç kiralama firmalarını tercih ediniz.
  2. Araba kiralarken firmalar size arabasını emanet ediyor bu bir gerçek.  Fakat bunun karşılığında onbinlerce liralık senet imzalama dönemleri geride kaldı. Lütfen senet imzalatmaya çalışan firmalara itibar etmeyiniz. Kredi kartınız ile ufak bir meblağ provizyon işlemi uygulamaları yeterli. Bu tutar kredi kartınızdan çekilmeyecek olup sadece bloke edilecektir. Aracı teslim ettiğiniz günden sonra 1 hafta içinde bloke çözülecek ve limitiniz normale dönecektir. Senet yerine daha adil bir sistem değil mi?
  3. Araba alırken, arabanın her detayını dikkatle inceliyor, rengi, motor tipi, modelini özenle seçiyorsak, araba kiralarken neden bunu yapmayalım? O araç bütün tatil sizinle olacak, sizi temsil edecek. Parasını verdiğiniz hizmetin karşılığında aldığınız hizmeti bilmek hakkınız. Firmaların sunacakları alternatifleri dinleyin ve seçiminizi yapın.  Seçtiğiniz arabayı kiralamak istediğinizi, muadilini istemediğinizi mutlaka belirtin. Kilometre başı dizel yakıt hesabı yaparken benzin ile karşılaşmak pek hoş olmaz değil mi?
  4. Aracı size teslim edecek kişi bilgilerini mutlaka önceden öğrenin. Uçuş saatinizi, otobüs varış saati gibi bilgileri kiralama firmanıza bildirin. Size fazlasıyla zaman kazandıracaktır.
  5. Online kiralama yapacaksanız, web sitesindeki araç kiralama şartları bölümünü dikkatlice inceleyin.
  6. Aracı teslim alırken size teslim eden görevli ile birlikte arabanın her detayını inceleyin. Angarya gibi görünen, tatilinizden çalındığını düşündüğünüz 15 dakika sizi büyük masraflardan kurtarabilir. Yapmanız gerekenler;
    1. Görevli ile birlikte arabanın etrafında dolaşarak gözle görülür hasarı var mı kontrol edin. Gördüklerinizi bildirin ve kiralama evrağına işlemesini isteyin.
    2. Sürücü koltuğuna oturun ve kontağı çalıştırın. Elektronik aksamın “tamam” uyarısını vermesini bekleyin. Klima, cam, silecek ve farları çalıştırın, kontrol edin. Bir aksaklık var ise görevliye bildirin ve kiralama evrağına işlemesini isteyin.
    3. Benzin seviyesini kontrol edin.  Görevli benzin seviyesini not ederken doğru not ettiğinden emin olun.
    4. Herhangi bir özelliğinden şüpheniz var ise görevli ile birlikte deneme sürüşü yapmak istediğinizi belirtin. Bu sürüş esnasında, daha sonra kullanabileceğiniz tüm özelliklerini deneyin. Bir aksaklık var ise görevliye bildirin ve kiralama evrağına işlemesini isteyin.
    5. Aracı ne zaman teslim edeceğiniz, kimin teslim alacağı ve nerede teslim edeceğiniz konusunda mutabık kalarak aracı teslim alın. Tatilin son günü bir karışıklık yaşamak kimse istemez! Zaten tatil bitmiş…
    6. En önemlisi: Müşteri olduğunuzu unutmayın. Hizmet satın alıyorsunuz. Ne hizmeti aldığınızı bilmek, taleplerde bulunmak hakkınız.  Çekinmeyin. İçiniz rahat edene kadar soru sorun.

Tebrikler, araba kiraladınız!

Zorlu ama keyifle sonlanan bir süreç sonunda artık bir arabanız var.

Asıl tatil şimdi başlıyor!

BİR CEVAP BIRAK

Yorumlarınızı bu bölüme yazabilirsiniz.
Adınız Soyadınız