Ana sayfa Gezilecek Yerler Deplasmana Gidip Bir de Şehri Gezmek

Deplasmana Gidip Bir de Şehri Gezmek

4540
0

Futbolseverlerin önemli kültürlerinden birisi de “deplasman kültürü” olsa gerek. Tuttuğunuz takımın, gönül verdiğiniz renklerin, bir formanın peşinde bir başka şehre gitmek, ezeli bir rakiple veya güzel bir 3 puan mücadelesi peşinde sıradan bir takımla oynanacak maçı izlemek için kalkıp yol tepmek şahane bir hafta sonu eğlencesi. Üstelik bunu ülkemizin güzide kentlerinden birinde yapmak da, paha biçilemez bir şansı doğuruyor: O kenti ve civarlarını gezmek.

Anadolu takımları için İstanbul deplasmanı bulunmaz bir nimet. Gerek Vodafone Park, Türk Telekom Stadı veya Ülker Stadı şehrin göbeğindeki lokasyonlarıyla maç günü dışında civarları dolaşmak için mis gibi konumlara sahip. Kasımpaşa’nın stadı da tam İstanbul’un göbeğinde Taksim’de. Başakşehir’in stadı nispeten uzak kalsa da, alternatif rotalar için birebir.

Anadolu ise bu konuda bir seyahat fikrini birleştirmek için müthiş deplasmanlara sahip. Göztepe maçı için İzmir’e uçup, İzmir havalimanı araç kiralama ofislerinden Otorento aracılığıyla iki günlük aracınızı kiralayabilir, maç olmayan gün Çeşme, Alaçatı gibi birçok civar beldeyi gezebilir, maç günü de İzmir içinde tık tık birçok noktaya kiralık aracınızla dolaşabilirsiniz.

Kayseri deplasmanına gittiğinizde Kayseri Havalimanı araç kiralaması yaparak, hemen havalimanında teslim alacağınız otomobilinizle Erciyes’e çıkıp kışın kayak, baharda dağ havası keyfi yapabilir, Kayseri’nin tarihi güzelliklerini gezdikten sonra, şöyle pastırmaya sucuğa doyabilir, maç sonrası hızla havalimanına ulaşıp aracınızı teslim ederek kente dönebilirsiniz.

Side Tapınak

Ligimizde güneyin temsilcileri AlanyaSpor ve AntalyaSpor da şahane deniz keyfi sunan deplasman alternatifleri. Hem Antalya hem de ilçesi Alanya araçla gezilecek bir sürü sahil kesimine sahip. İki havalimanında da Otorento’nun en ucuz araç kiralama seçenekleri birçok alternatifle birlikte bulunuyor.

Başkentimiz Ankara‘nın her yıl birden çok takımı süper ligde ve Esenboğa Havalimanı kente oldukça uzak. Ancak araçla çok konforlu bir yoldan bir saat içinde merkezi noktalara ulaşmak mümkün. Ankara uçakla da Türkiye’nin her yerine oldukça yakın. Ankara’ya gelip, ziyaret edilecek yerleri görmek, bi’ başkent havası almak, üzerine de maç keyfini yaşayıp eve dönmek bir hafta sonu için şahane bir fikir.

Malatya ve Sivas deplasmanları, kışın İç Anadolu’nun soğuğunu, baharda ve güzde ise serinliğini yaşamak için değişik seçenekler olarak öne çıkıyor. Üstelik bu kentleri durduk yere ziyaret etmek istemeyebilirsiniz ancak futbol size güzel bir sebep sunabilir.

Türkiye’nin en güçlü iç saha takımlarından Trabzonspor’un maçları için de Trabzon‘a gidebilir, yepyeni Şenol Güneş Spor Kompleksi içinde maçınızı izleyebilir, Karadeniz yemekleri yer, vakit bol olduğu için de Trabzon Havalimanı’ndan kiralık araç edinerek Karadeniz yaylalarına doğru rota çizebilirsiniz.

Deplasman, Kent Gezmek İçin Güzel Bahane

Futbol temiz oyun statüsünde güzel bir eğlence, oynayana şahane bir spor, izleyene zevkli doksan dakikalar. Üzerine deplasman kültürü ile bir kenti keşfetme fikri de bulunmaz nimet ve hoş bir hafta sonu eğlencesi. 52 haftalık senenin 34 haftasında maç var, en azından bir tanesinde kendinize bir değişiklik yapın, uçakla deplasmana gidin, şehir içi ulaşımında Türkiye’nin yüzlerce merkezinde araç tedarik işini, en uygun fiyatlarla Otorento’ya bırakın ve tribünün, kentin, ilk düdük sesinden son ana kadar maçın keyfini çıkartın.

BİR CEVAP BIRAK

Yorumlarınızı bu bölüme yazabilirsiniz.
Adınız Soyadınız