Otorento icon

Ana Sayfa

>

Arabalar

>

En İyi Navigasyon Uygulamaları

Arabalar

En İyi Navigasyon Uygulamaları

A. Buğra Tokmakoğlu 25 Ekim 2021 1493

En İyi Navigasyon Uygulamaları

Navigasyon olmadan araç kullanmayı hayal edebilen var mı? Çok yakın geçmişe kadar hayatımızda var olmayan ancak tanıştıktan sonra seyahatlerde vazgeçilmezlerimizden birine dönüşen navigasyon uygulamaları kolaylıkla adres bulmamıza yardımcı oluyor.

İş görüşmesi, arkadaş ve akraba ziyareti, keyif amaçlı bir hafta sonu gezisi ya da sebebi ne olursa olsun günlük hayatın her anında bilmediğimiz adresi bulmamızı sağlayan, güncel trafik durumunu gösteren ve mesafeye göre yolculuk süresini hesaplayan navigasyon uygulamaları teknolojinin bizlere armağan etti en önemli buluşlar arasında.

Özellikle büyük kentlerdeki günlük yolculuklarda alternatif rotaları göstererek trafik stresinden uzaklaşmamızı sağlayan navigasyon uygulamaları akıllı telefonlarımızın vazgeçilmezleri arasında. Dünyada ve Türkiye’de en çok kullanılan iki farklı navigasyon uygulaması var: Bunlardan biri Google Haritalar (Google Maps) bir diğeri ise Yandex Haritalar (Yandex Maps).

Google Maps ile Yandex Maps ücretsiz kullanılabilirken TomTom Go Navigasyon ise ücretli sürümüyle dünyanın birçok ülkesinde hayat kolaylaştırıyor.

En İyi Navigasyon Uygulamaları

Telefonunuza indirebileceğiniz en iyi navigasyon uygulamaları arasında dünyada en çok kullanılan iki ücretsiz uygulama olan Google Haritalar ve Yandex Haritalar yer alıyor.

1. Google Haritalar (Google Maps)

Google Haritalar (Google Maps), Google’ın dünya çapındaki teknolojik hamlelerinin her bir yansımasını göreceğiniz devasa bir sistemden oluşuyor. Bir noktadan diğerine ulaşmak için rota oluşturan, yolculuk süresini hesap eden, anlık trafik yoğunluk durumunu gösteren ve gideceğiniz yer bir işletme ya da işyeriyse oranın hizmet saatlerine kadar detaylı verileri sizinle paylaşan Google Haritalar ülkemizde de en çok kullanılan navigasyon uygulamalarından biri.

Google Haritaların en işlevsel özelliklerinden biri de o an bulunduğunuz noktada hangi restoran, ATM, banka şubesi, kırtasiye ya da aklınıza gelebilecek her türlü meslek grubunun faaliyetini yazdığınızda size en yakın seçenekleri göstermesi.

Örnek vermek gerekirse tanımadığınız bir yerdesiniz ve o bölgedeki PTT şubesine gitmeye ihtiyacınız var. Google Haritaları açıp arama butonuna PTT yazdığınızda Google Haritalar size en yakın PTT şubelerini gösteriyor. En yakında yer alan PTT şubelerinin kaç metre uzaklıkta olduğu, mesai saatleri ve görsellerine ile gerçek sokak ve cadde görüntülerine de yine sistemden ulaşabiliyorsunuz.

Uygulamanın bu özelliği özellikle yurt dışı seyahatlerde ve hiç bilmediğiniz lokasyonlarda bir hayli işe yarıyor, hayat kurtarıyor. Aynı zamanda aradığınız kurum, kuruluş, restoran, kafe, şirketlere ait kullanıcı deneyimleri ve yorumları ile bu kullanıcıların bu işletmelere verdiği puanları da görüntüleyebiliyorsunuz. Bir nevi Trip Advisor mantığıyla işleyen sistem günlük hayatta benim de en çok kullandığım aplikasyonlardan.

Aplikasyon hem iOS hem de Android işletim sistemine sahip cihazlarda gönül rahatlığıyla kullanılabiliyor.

2. Yandex Haritalar (Yandex Map)

Yandex Haritalar (Yandex Maps), son dönemde özellikle İstanbul’da yoğun trafikten kaçış alternatifi arayanların sıklıkla kullanmaya başladığı bir aplikasyon. Yandex’in son dönemde kullanıcılar arasında bu kadar popüler olmasının ana sebebi kullanıcıların trafikten anlık durum bildirimi yapabilmeleri.

Google Maps ile çalışma mantığı temelde aynı olan Yandex Haritalar ile gideceğiniz yerin konumu, ulaşım süresi, mesafesi ve anlık trafik yoğunluğuna dair durumu görebiliyorsunuz. Yandex’in Google Haritalar’dan ayrılan en önemli özelliği ise yolculuk sırasında hangi şeridi takip edeceğiniz, uygun otopark alanları, hız limiti uyarısı ve trafik kontrol kameraları gibi uyarıları sizinle paylaşıyor olması.

Yandex Haritaların Android, iOS ve Windows Phone seçenekleri bulunuyor.

3. TomTom Go Mobile

TomTom Go Mobile, Google Haritalar ve Yandex Haritalar ile karşılaştırıldığında pazar payı bir hayli düşük bir uygulama. Bunun en önemli sebebi ise TomTom’un ücretli bir aplikasyon olması. Çevrimdışı ve çevrimiçi kullanım seçeneği bulunan TomTom’da trafik kazalarına kadar güncel veriler paylaşılıyor.

TomTom Go Mobile ilk 30 günü ücretsiz deneme sürümü ile kullanılabiliyor. Sonraki kullanımlarda ise ücret ödemeniz gerekiyor.

İlgili Makaleler
Otorento icon

Fahrettin Kerim Gökay Cad. Pembe Köşk Apt. No:246/5 A Blok Göztepe / İstanbul

info@otorento.com.tr

444 30 09

Bir Araç Kirala

Güvenilir ve Şeffaf


Bütün hakları saklıdır. Otorento 2023.Otorento Turizm ve Organizasyon Ltd. Şti

Sosyal Medyada biz :


Bütün hakları saklıdır. Otorento 2023.Otorento Turizm ve Organizasyon Ltd. Şti

Otorento icon

Fahrettin Kerim Gökay Cad. Pembe Köşk Apt. No:246/5 A Blok Göztepe / İstanbul

info@otorento.com.tr

444 30 09

Abone Ol

Kampanya ve fırsatlardan ilk siz haberdar olmak için bültenimize abone olabilirsiniz.

Bütün hakları saklıdır. Otorento 2023.Otorento Turizm ve Organizasyon Ltd. Şti

Sosyal Medyada biz :

Sosyal Medyada biz :


Bütün hakları saklıdır. Otorento 2023.Otorento Turizm ve Organizasyon Ltd. Şti