Ana sayfa Trafik Kuralları Oruçken Araç Sürme ve Trafik Güvenliği

Oruçken Araç Sürme ve Trafik Güvenliği

4455
0

Oruç Tutarken Direksiyon Başında Olmak

Ramazan ayının gelmesiyle müslümanlar için sağlıklarının müsade ettiği şekilde oruç ibadetini yerine getirme dönemi de geldi. Hatta kimi inananlar için Recep ve Şaban aylarını da kapsayacak şekilde oruç huzuru çoktan başladı.

Günümüzde, uzun bahar ve yaz günlerinde oruç tutarken dikkatli olunması gereken şeyler arasında kişinin sağlığı gelmekte. Özellikle orucun ilk günleri, telafi edilebilir de olsa çeşitli sıkıntılar doğurabiliyor ve bunların bir kısmı trafik güvenliği için de önemli. Can ve mal güvenliği için oruçluyken araba sürmekte dikkat edilmesi gereken yerler bulunuyor.

Araç kiralama şirketleri için Ramazan ayı büyük bir önem taşır. bu nedenle Otorento rent a car olarak size bazı önerilerde bulunmak istiyoruz.

Uykusuzluk: Sahura kalkmak, gün içinde az dinlenmek, iftar saatlerine yakın zaman dilimleri ve iftar sonrası çöken ağırlıkla birlikte uykusuzluk; özellikle Ramazan’ın ilk günlerinde direksiyon başında olmak için önemli bir konu. Burada herhangi bir zamanda olduğu gibi uykusuz direksiyon başına geçmenin tehlikesine dikkat etmekte fayda var.

Asabiyet: Halk arasında “orucun başa vurması” şeklinde tabir edilen sinir hali, öfke kontrolünü zorlayabiliyor. İstanbul trafiği gibi şehir içi araç sürüşlerinde ya da tüm yollarımızda bizi normalde sinirlendirmeyecek olaylara karşı dahi sinirlenebiliyor ya da telaşlanabiliyoruz. Öfkenize sahip çıkın, orucun huzurunu yakalamaya çalışın, trafikte güvenliği elden bırakmayın, sataşmalardan uzak durun.

İftara Yetişme Telaşı: İster evde oruç açalım, ister dışarıda bir mekanda ya da bir yakınımızın evinde; bazen işler denk gelmez ve iftar saatini biraz kaçırabiliriz. Bu durumda ekstra hızlı gitmek keyifli bir iftar sofrası yerine acı bir sonla sonuçlanabilecek bir sürüş deneyimi sunacaktır. Unutmayın aşırı sürat öldürür ve iftar vaktine biraz geç kalmanın hiçbir sakıncası yoktur.

Dikkatsizlik: Uzun süre aç ve susuz kalma ya da sigara kullanımı gibi tiryakilikleri olanlar için bu bağımlılığın yaratacağı dikkatsizlik hem günlük hayatta, hem de makine ve araç kullanımı sırasında önemli bir yetenek kaybına neden olabilir. Çok dikkatsizleştiyseniz veya konsantrasyonunuz azaldıysa, aracınızı kenara park edin ve biraz soluklanın.

Yavaşlayan Refleksler ve Görme Kaybı: Açlık sebebiyle reflekslerde yavaşlamalar olabilir hatta uzun yolda görme yetersizliği nedeniyle halüsinasyonlar dahi görülebilir. Bu tip kısa süreli hatta anlık eksiklikler sürücü, yolcu ve trafik güvenliği için tehlike arz edebilir.

Huzurlu, barış içinde Ramazan ayı temennisiyle. Keyifli sürüşler.

BİR CEVAP BIRAK

Yorumlarınızı bu bölüme yazabilirsiniz.
Adınız Soyadınız