Ana sayfa Gezilecek Yerler Yazın Araçla Ege Akdeniz Turu Vakti

Yazın Araçla Ege Akdeniz Turu Vakti

5227
1

Hayalleri Erteleme, Planla

Özellikle öğrencilik yıllarında ya da mezuniyet sonrası ilk işbaşı yapılan dönemlerde ufak ufak maaşların alınmasıyla başlayan klasik seyahat hayallerinden biri de otomobille yol yapmak. Bunun için ülkemizde sayısız cennet rotanın en imrenileni ise, uzun yıllardır klasikleşmiş Ege & Akdeniz rotası.

Elbette İç Anadolu’nun tozlu yolları, Karadeniz’in kıvrımlı virajları ve yaylaları, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun efsane durakları farklı uzun soluklu rota fikirleri olarak akla gelse de, bu hayali ilk gerçekleştirmek için en uygun bölge, bahar ve yaz mevsiminin de katkısıyla Ege kıyıları ile Akdeniz sahilleri.

İstanbul’dan ya da Ankara’dan ister direkt araçla, istenirse uçakla başlanılacak rota; kuzeyde Edremit’ten başlar ve en son Çukurova’da Mersin sahillerinde sonlanabilir. Tabii tam tersi de mümkün. Süre kısıtlıysa İzmir – Antalya arası da şahane seçeneklere sahip ve dönüş yolu çok kolay. Örnekleyelim;

Bulunduğunuz şehirden uçakla İzmir’e uçuş, Adnan Menderes Havalimanı’ndan İzmir Havalimanı araç kiralama seçenekleri arasında en iyi fiyat ve koşullarda Otorento’dan kiraladığınız aracı hemen kapıda teslim alıp ver elini Çeşme.

Alaçatı – Çeşme – Urla – İzmir il merkezi gezilerini tamamladıktan sonra; kıyıdan kıyıdan güneye yolculuk başlar. Kiralık araç konforunun katkıları sadece ekstra vergi ödemeden kullanılan bir taşıt olması, periyodik bakım derdi bulunmaması ya da araç muayenesinin derdiniz olmamasının yanı sıra, günlük hayatta kullanmayacağınız bir otomobille bu turu yapma lüksü de. İsterseniz kendi aracınızdan daha az yakan bir model ya da kendi aracınızdan daha lüks bir model kiralık otomobille bu yollar size vız gelir. Üstelik aracın yıpranması, kilometresinin artması v.s. gibi kullanıma dayalı hiçbir derdiniz de yok.

Sonra Selçuk’tan sırasıyla, Kuşadası, Soğucak, Söke… Mola vere vere, Ege’nin yeşili ve mavisine doya doya. Didim Akbük üzeri ister şehir merkezine uğramak için Milas, ister pas geçip sahilden Güvercinlik, Toba, Göltürkbükü, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar detaylarının her birine doya doya zaman ayırarak Bodrum.

Akdeniz’in sıcağını hissederken sırasıyla Akyaka, Marmaris, Dalyan, Fethiye, Ölüdeniz ve Babadağ’da bir paraşüt molası. Kaş – Demre üzeri Finike’yi pas geçip Adrasan ve Olimpos ile Likya Yolu’na giriş. Burada Olimpos’ta konaklama yapıp Suluada turu denizden. Sonrasında araçla vakti kalmayana Kemer üzeri Antalya havalimanı. İstenirse Antalya havalimanı araç kiralama noktalarına araç teslimi ve buradan dönüş; istenirse kuzeyden Acıpayam, Denizli, Aydın üzeri İzmir’e geri dönüş. Vakti olanlara keyifli Antalya ve Mersin sahilleri. Side, Alanya, Mahmutlar, Gazipaşa ve nihayet Anamur ile Mersin’e giriş. Aydıncık, Taşucu, Silifke, Susanoğlu, Kızkalesi, Erdemli, Mersin üzeri ya dönüş için Toroslar’a ya da müthiş mutfak keyifleri için Tarsus üzeri Adana’ya.

Ya çocukluk ya gençlik hayali olan araçla gezmek, bunu Türkiye’nin olağanüstü coğrafyasında yapmak bugün kendi aracınızla ya da araç sahibi olmasanız veya aracınızı yormak istememeniz durumunda Otorento aracılığıyla edineceğiniz kiralık araçla oldukça kolay. Siz rotanızı çıkarın, güvenli sürüş için kendinizi zinde tutun, bol mola verip keyfini çıkaracağınız yollarda ayağınızı kesmek bizim işimiz olsun.

Kim bilir, bugün Ege Akdeniz diye başlarsanız, sonra alışkanlık olur; tatilleriniz izinleriniz elverir, bunu bir tutkuya çevirirsiniz sıra sıra diğer bölgelerimizi gezersiniz. Günün birinde bir bakmışsınız araçla Türkiye turu yapmışsınız ve bunun için aracınızın olmasına bile gerek olmadığını fark etmişsiniz. Üstelik her bölümü, her rotayı farklı bir aracın konforuyla gezmiş olabilirsiniz. Birinde binek lüks bir model, birinde az yakan dizel sade bir binek otomobil, birinde lüks sınıf bir aracımız, bir diğerinde sade bir panelvan. Otorento; yıllardır olduğu gibi, bugün de yarın da her türlü kısa ve uzun vadeli kiralık araç ihtiyaçlarınızda sizinle.

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Yorumlarınızı bu bölüme yazabilirsiniz.
Adınız Soyadınız