Ana sayfa Gezilecek Yerler Karadeniz Turu Yapmak için Geçerli Sebepler!

Karadeniz Turu Yapmak için Geçerli Sebepler!

3427
0

Ülkemizin her bölgesinin kendisine has lezzetleri ve doğal güzellikleri var. Karadeniz bölgesi içinde yeşillikler ve muhlama gibi yöresel lezzetler bölgeye has özelliklerden bazılarıdır. Gençlikte gezilmesi gereken yerlere arkadaşlarınızla gidebilir ya da balayını burada geçirebilirsiniz. Trabzon havalimanından başlayacağınız gezintiyi özgürce tamamlamak için araç kiralamayı da asla unutmayın!

Neden Karadeniz turu?

  1. Mavinin ve yeşilin cömertçe sunulduğu cennet bölgelerden birisidir. Daha önce tatmadığınız lezzetlerle midenizi şenlendirmeniz mümkündür.
  2. Karadeniz’e gidip de, asla sofralardan eksik etmediğimiz çayların bahçelerini gezmeniz gerekir. yatay çay bahçelerinde muazzam şekilde çıkan çay ağaçlarını görüp, burada fotoğraf çektirmeniz gerekir.
  3. Tabi ki burada fıkralara konu olacak sohbet ve muhabbetler yaşayabilirsiniz. Kahvelere girdiğinizde tanışacağınız insanların sıcaklığı ve samimiyeti size bunları yaşatacaktır. Oldukça eğlenceli ve canlı insanlarla karşılaşabilirsiniz.
  4. Karadeniz’in en meşhur yerlerinden birisi, uzun göldür. Buraya mutlaka gidilmesi gerekir. Burada ki tesislerde balık yenilebilir. Tur organizasyonlarıyla da geniş ormanlık arazisinde gezilebilir. Ancak bunu turla yapmak gerekir. orman içerisinde zararlı hayvanlar çıkabilir

karadeniz1

  1. Diğer bir önemli merkez de, Ayder yaylasıdır. Bu yaylanın havası, manzarası ve organik atmosferi sizi büyüleyebilir. Çay içmede asla terk edilmeyecek bir merkezdir.
  2. Sümela Manastırı da yerli ve yabancı turistler tarafından gezilen önemli mekanlardan birisidir. Yüksek dağların içerisine yapılmış olan manastır oldukça esrarlı ve iyi bir manzarası var.
  3. Eğer daha aksiyon dolu bir şey bekliyorsanız, rafting yapabilirsiniz. Bunun için Karadeniz de uygun nehirler bulunuyor.
  4. Birçok kişinin de beğenerek dinlediği Karadeniz müziklerini orijinal kişilerden yerinde dinlemiş olmanın zevkini de yaşayabilirsiniz. Sadece bu sebepten dolayı bile Karadeniz turu yapılabilir. Horon tepen insanların enerjisi sizi şaşırtabilir.

Bunun  gibi birçok sebep daha sayılabilir. Ancak Karadeniz turu için en önemli sebepler bunlar. Arkadaşlarınızla Türkiye’nin en güzel yerlerini gezmeye karar verdiyseniz, rotayı Karadeniz’den başlatmalısınız. Araba kiralayarak Karadeniz turunu kısa sürede tamamlayabilir ve birçok eğlenceli olaya tanıklık edebilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK

Yorumlarınızı bu bölüme yazabilirsiniz.
Adınız Soyadınız